10 Aylık Bebek İçin Yemekleri Tarifleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Şimdi 10 aylık bebeklerimize bakalım

işte birbirinden güzel tarifler


Körili ve Pirinçli Tavuk (10 ay)




Tavuk göğsü 40 gram
1 tatlı elma
30 g pirinç
1 küçük tutam toz köri
1 çorba kaşığı hindistancevizi sütü
25 c l süt yarım yağlı pastörize süt
1 çorba kaşığı limon suyu
Biraz tereyağı

Elmayı, yıkayın, soyun daha sonra küçük küpler haline doğrayın ve limon suyuna bulayın. Tavuk göğsünü küçük tavla zarı halinde kesin. Bir tencere süt, tavuk, elma koyun ve 20 dakika kaynatın. Daha sonra hindistancevizi sütü ve fındık yağı, katıp bir 10 dakika daha kaynatın. Ayrıca başka bir tencerede 20 dakika tuzlu suda pirinci kaynatın. Tavuğa köri serperek biraz pirinçle birlikte bir tavuktan, bir pirinçten bebeğe yedirin.
 

#2
Havuçlu Muhallebi

125 gram mısırunu
3/4 litre süt
250 gram havuç suda haşlanmış
1 tatlı kaşığı krema

Bir tencere içinde kaynayan süte, mısırununu ekleyin, kalınlaşana kadar karıştırarak pişirin. Elde edilen mısırunlu muhallebiyi, haşlanmış havuçla ve kremayla karıştırarak bebeğe yedirin.

Not: Büyükler için; artan muhallebiyi yumurta ve krem peynirle iyice katıştırıarak, bu omleti tavada pişirebilirsiniz.
 

#3
PİRİNÇ CANTONI (10 ay)

4 haşlanmış pirinç
3 yumurta
200 gram dondurulmuş veya konserve bezelye
300 gram tavuk göğsü (haşlanmış ve didilmiş)

Haşlanmış pirinçlerin ve konserve bezelyenin üzerine yumurtayı kırıp iyice çırpın, karıştırın. Elde ettiğiniz omleti tavada iki taraflı yakmadan pişirin.
Tavuk göğsünü lif lif yaparak omletin yanına alın. Bebek de siz de aynı yemekten yiyin.
 
#4


Sütlaç (10 ay)

40 gram Pirinç
1 tutam hindistancevizi
1 çay kaşığı un
50 ml süt

1 litre tuzlu suda pirinci 20 dakika haşlayın. Haşlanmış pirinci süte ekleyin. Düşük ısıda beraberce pişirin, içine; un ve hindistancevzini ekleyin, biraz koyulaştırın, sütlacınız hazır. Soğutup bebeğinize yedirin.
 
#5
Yulaf Ezmeli Pankek (10 ay)

150 gr yulaf
2 çorba kaşığı un
1/4 bardak soya sütü
2 yumurta
tuz
biraz hindistancevizi
3 damla tabasco (yoksa domates sosu)
Seçimlik malzemeler:
- Peynir: cagécou, koyun, (küçük parçalar halinde)
- Sebzeler: soğan, rendelenmiş havuç, dilimlenmiş rezene veya pırasa
- Otlar: kıyılmış maydanoz, dereotu, fesleğen, nane

Yulaf, un soya sütü karıştırılır, kabarması için 10 dakika bekletilir. Yumurtalar kırılır çatalla iyice dövülür. Bütün malzemeler iyice karıştırılır, düşük ısılı bir tavaya dökülür 10 ar dakika iki tarafı da pişirilir, olur size bir pankek. Bu pankeki soğutup bebeğinize yedirebilirsiniz.

Not: Seçimlik malzemelerden istediğinizi pan kekikin içine katabilirsiniz.
 
#6
Pancar Gratin (10 ay)

150 gr pancar
50 ml süt
1/2 yumurta
1 çimdik tuz
10 gr rendelenmiş kaşar
8 damla limon suyu

Pancarı soyun yıkayın ve küçük parçalara doğrayın. Parçaları tuzlu limonlu suda 15 dakika bekletin. Bir yumurtayı kırın sütle beraber çırpın. Bir küçük fırın kabına doğranmış pancarları döşeyin, üstüne sütlü yumurta dökün. onun da üstüne rende kaşar serpin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
 
#7
Havuç ve Şalgam (10 ay)

100 g havuç
80 g sarı şalgam
biraz tereyağı
biraz şeker
1 çimdik tuz
kıyılmış maydanoz

Sebzeleri yıkayın ve soyun. Dilimleyerek kesin. 25 dakika boyunca sebzeleri buharda pişirin. Düşük ısılı bir tencere, içinde tereyağını eritip, tuz ve şeker ve buharda pişmiş sebzeleri ekleyin 4 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz serpiştirin. Bebeğe yedirin.
 
#8
Kabak Salatası (10 ay)

80 gram kabak
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kıyılmış frenk maydanozu
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
1 çimdik tuz
limon suyu

Kabağı yıkayın kazıyın ve doğrayın, çok az buharda pişirin. Bir salata kasesi içinde bütün malzemeleri karıştırarak bebeğe yedirin.
 
#9
Körili ve Pirinçli Tavuk (10 ay)
Tavuk göğsü 40 gram
1 tatlı elma
30 g pirinç
1 küçük tutam toz köri
1 çorba kaşığı hindistancevizi sütü
25 cl süt yarım yağlı pastörize süt
1 çorba kaşığı limon suyu
Biraz tereyağı

Elmayı, yıkayın, soyun daha sonra küçük küpler haline doğrayın ve limon suyuna bulayın. Tavuk göğsünü küçük tavla zarı halinde kesin. Bir tencere süt, tavuk, elma koyun ve 20 dakika kaynatın. Daha sonra hindistancevizi sütü ve fındık yağı, katıp bir 10 dakika daha kaynatın. Ayrıca başka bir tencerede 20 dakika tuzlu suda pirinci kaynatın. Tavuğa köri serperek biraz pirinçle birlikte bir tavuktan, bir pirinçten bebeğe yedirin.
 
#10
Jambonlu Turta (10 ay)

60 g pişmiş dana jambon
3 havuç
1 yumurta
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 bardak süt
biraz tereyağı
1 çimdik tuz

Havucu yıkayın, soyun ve ince dilim halinde hesin. Buharda 10 dakika pişirin. Jambonun yağlarını atıp kesin. Bir kase içinde bir tutam tuzla yumurtayı çatalla iyice çırpın. Mısır nişastası ekleyin, ardından süt ve kıyılmış jambonu ekleyin, bütün malzeme çok iyi karışsın. Bir tavayı düşük ısılı ocağa yerleştirin, karışımı içine dökün biraz pişince kapak yardımıyla ters çevirin diğer tarafı da pişsin, ısıyı kapatın. Omletin her tarafına biraz tereyağı sürdükten sonra, orta ısılı fırında 10 dakika daha pişirin. Bebeğe servis edin.
 
#11
Kremalı Kuzu ve Kuşkonmaz (10 ay)

20 gr pişmiş kuzu
100 g kuşkonmaz (taze veya dondurulmuş)
1 büyük patates
50 ml peynir (% 40 yağlı)
1 filiz frenk maydanozu

Kuşkonmaz ve patatesi buhar veya kaynar suda haşlayın. Bir miksere; et, frenk maydanozu, beyaz peynir, krema ve haşlanmış sebzeleri ilave ederek pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hazırladığız püreden çok küçük toplar yapın bebeğe yedirin.
 
#12
Kabaklı Bonfile (10 ay)

30 gram sığır eti bonfile
120 gram kabak
biraz tereyağı
biraz sebze suyu
Kıyılmış frenk maydanozu

50 ml su içinde sığır bonfileyi haşlayın. Kabağı yıkayın, kazıyın, daha sonra küçük yuvarlaklar kesin. Bir tencere koyun. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kaynatın. Etin üzerine kabak, frenk maydanozu ve tereyağını ekleyin. Bebeğe servis yapın.
 
#13
Püreli Rosto (10 ay)

500 gr bütün et
4 patates
4 çorba kaşığı krem peynir,
2 çorba kaşığı kıyılmış taze otlar
tuz
biber

Eti fırında pişirin. Patatesi yıkayın, sonra 12 dakika düdüklü tencerede, 10 dakika mikrodalga fırında veya fırında 45 dakika pişirin. Patatesleri soyarak püre yapın ve kıyılmış otlar ile peyniri püreye ekleyin, tuz ve biberi de katarak iyice karıştırın. Patates püresi ile rostoyu beraber büyüklere servis yapın.
Aynı yemeği bebeğe aynı şekilde ama eti çatalla ezarek ve püreyle karıştırarak yedirin.
 
#14
Sandviç Püre (10 ay)

1 büyük pişmiş patates
Biraz süt
50 gram pişmiş et
biraz yağ

Süt ile patatesi ezerek püre yapın. Sonra püreyi ikiye bölün birinci parçayı tabak gibi geniş açın üzerini pişmiş eti yayın, onun üzerine ikinci püreyi yayın. Bir tava içinde etli püre parçasını yakmadan kızartın.
 
#15
Sebzeli Kızarmış Dana (10 ay)

500 g dana eti
500 g havuç
200 gr mısır
30 kuru üzüm tanesi
tereyağı, süt, tuz, biber

Kuru üzümleri az suya ıslatın şişsin. Dana etini fırında 30 dakika pişirin. Havuçları yıkayın dilimler halinde doğrayın. Buharda (30 dakika) veya mikrodalgada (10 dakika) pişirin. Mısırı taneleyip kaynar suda 2 dakika haşlayın.
Biraz tereyağı ve 2 kaşık süt ile havuç ve mısırı biraz karıştırın, daha sonra pişmiş ve didilmiş dana etini karışıma ekleyin. Diğer bütün malzemeyi de ekleyin, karıştırarak pişirin. Bebek için birazını ayırın, kalanına tuz ve biber ekleyin aile fertlerine yemeği servis edin.
Kalan yemeği daha da ezerek bebeğe yedirin.
 
#16
Avokadolu Uskumru (10 ay)

2 uskumru filetosu
2 olgun avokado
100 g yumuşak süzme peynir, yağsız
1 limon suyu,
kekik,
1 çay kaşığı kıyılmış dereotu,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, biber

Uskumru fletolarını buharda pişirin. Avokado, peynir, limon suyu ve dereotunu pişmiş uskumru ile karıştırarak püre yapın.
 
#17


Rezeneli Alabalık Püresi (10 ay)
1 patatesin püresi
80 ml yarım yağlı süt
80 ml su
60 gram alabalık fileto
60 gram rezene
Maydanoz 10 gram
Tuz

Rezeneleri soyun, yıkayın, buharda 20 dakika pişirin. Alabalık fletolarını kaynar su içinde 8 dakika haşlayın. Maydanozu ince kıyın, bütün malzemeyi ve patates püresini süt ve suyla birlikte ezerek püre yapın.
 
#18
Omlet (10 ay)

1 küçük kavanoz garnitür
2 yumurta
maydanoz
biraz margarin
1 çimdik tuz

Maydanozları yıkayın. Bir tencerede düşük ısıda margarini eritin, konserve garnitürü ekleyip biraz kavurun, tuzunu ekleyin, üzerine yumurtaları kırıp, kıyılmış maydanoz serperek bebeğe yedirin.
 
#19
Parisien Çorbası (10 ay)

80 gram pırasanın yeşili
150 gram patates
25 ml su
2 çorba kaşığı süt

Patatesi soyun, yıkayın ve küp biçiminde kesin. Pırasayı ayıklayın çok iyi yıkayın, ince şeritler halinde doğrayın. Soğuk suyu ve sebzeleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 50 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Servis yaparken süt ekleyin.
 
#20
Sebze Çorbası (10 ay)
Yeşil fasulye 30 gram
Taze bezelye 30 gram
50 gram kabak
Patates 60 gram
1 domates
1/2 diş sarımsak
3 fesleğen yaprağı

Yeşil fasulyeleri temizleyip küçük parçalar halinde kesin. Kabağı yuvarlak küpler halinde kesin, Patatesi soyun ve küçük doğrayın. Bir tencere 2 bardak su koyun tüm sebze ekleyin. Kaynadıktan sonra 1 saat pişirin. Bu arada, bir çatal ile domatesi ezin. Ezilmiş sarımsak ve kıyılmış fesleğen ile domatesi karıştırın. Çorbaya ekleyin beraber pişirin.