Acılı Kapuska Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Acılı Kapuska Tarifi - Sebze Yemekleri Tarifleri - Acılı Kapuska Nasıl Yapılır - Acılı Kapuska Malzemeleri




Malzemeler

* 1/2 kg göbek Lahana
* 1 çorba kaşığı Tereyağı
* 1 adet iri Soğan
* 250 gr Kıyma
* 1 çorb akaşığı Domates Salçası
* 1/2 çay bardağı Bulgur
* 2-3 adet kurutulmuş acı Kırmızı Biber veya pul biber
* Tuz
*
* 2 Kisilik
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
Lahanayı iyice yıkayalım ve göbek kısmını doğrayarak bekletelim. Doğranmış soğanı, tereyağında veya margarinde hafifçe sarartalım. Üzerine kıymayı ekleyelim. Kıymanın rengi değişene dek kavuralım. Suyla incelttiğimiz salçayı kıymanın üzerine ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Üzerine lahanaları ilave edip, lahanalar hafifçe yumuşayana dek ve arada bir karıştırarak pişirelim. Ardından bulguru, tuzu ve biberleri ekleyelim. Lahanaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edip, yemeğimizi pişmeye bırakalım.

Afiyet Olsun.