Aglayan Kek Tarifi - Aglayan Kek Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Aglayan Kek Tarifi
Aglayan Kek Yapılışı
Aglayan Kek Malzemeleri
Islak Kek Tarifi





Ağlayan kekin tarifi yapımı

Malzemeler

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu

kreması :

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

sosu:


1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

Kek Tarifi:

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kekler soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün. Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın, bu şekilde ağlayan kek görünümü alacaktır. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.​