Ağrılar İçin Bitkisel Tarifler

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ağrılar İçin Bitkisel Tarifler
Ağrıları dindirmek için bitkisel çözümler
Ayrılara Bitkisel Kürler

Ağrılar bir çok hastalığın habercisidir.Ağrıların gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.


1. Tarif:

Papatya, yaban mersini, söğüt yaprağı, huş ağacı, çınar yaprağı, lavanta çiçeği, kekik, mürver, biberiye, haşhaş, kenevir, ebegümeci, adamotu, civanperçemi, mentollü nane, karabaş otu. Otlar ayrı ayrı yada tamamı kaynatılarak ıhlamur gibi taze olarak içilir.

NOT: Tansiyonu düşürebilir. Tansiyonu düşük olanlar 2. tarifi kullanabilir.

2. Tarif:

100 gr çörekotu
100 gr zencefil
50 gr kebabiye
50 gr karanfil
2 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı sade veya süte, meyve suyuna karıştırılıp içilir.

NOT: Tansiyonu yükseltebilir. Yüksek tansiyonu olanlar 1. tarifi kullanabilir.

3. Tarif:

25 gr kına kına
25 gr karanfil
50 gr kavrularak dövülmüş keten tohumu
50 gr çam fıstığı
1 kg bala karıştırıldıktan sonra yenir.

4. Tarif:

50 gr mürsavi
50 gr hatmi çiçeği
50 gr papatya
50 gr söğüt kabuğu veya yaprağı
50 gr kekik
5 lt suya koyulup iyice kaynatılır. Ilık olarak ağrıyan kısıma havlu ile pansuman yapılır. Ağrıyan kısım sıcak havlu ile sarılır.

5. Tarif:

200 gr kuyruk yağı
100 gr hardal tohumu
100 gr sarımsak
100 gr acı kavun suyu
100 gr karabiber yağı
100 gr çörek otu yağı
50 gr kafuru
tamamı karıştırılıp melhem yapılır. 2 adet havlu kaynar suya batırılıp yakmayacak sıcaklıkta ağrıyan kısıma 10 dakika kompres yapılır. Kurulandıktan sonra, ağrıyan kısma sürülür.

6. Tarif:

Altın ot
Sinirli yaprak
Kırk kilit otu
Aynı miktarda kaynatılıp lapa haline getirilir. Şiş olan, apseli ağrıyan kısma sarılır.

7. Tarif:

Adamotu
Adasoğanı
Dul avrat otu
eşit miktarlarda ezilip lapası yapılır. Ağrıyan yerlere sürülür