Ağzı Açık Poğaça - Ağzı Açık Poğaça Nasıl Yapılır -Ağzı Açık Poğaça Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ağzı Açık Poğaça Tarifi



Malzemeler
150 gr. margarin
1 çay b.sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
1 çay k. mahlep
1 çay k.tuz
1 p. kabartma tozu
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un


İçi için
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz karabiber


Hazırlanışı
Önce karıştırma kabına yumuşatılmış
margarini sıvıyağı mahlepi ve yoğurdu
alın. elinizle iyice karıştırdıktan sonra
üzerine tuz kabartma tozu ve alabildiği
kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda
bir poğaça hamuru elde edin.İçi için
patatesleri ezin.içine yumurta akınıpeyniri
doğranmış maydanoz ve soğanı tuz ve
karabiberi ekleyin. Hamurdan elinizle
parçalar kopartıp açın.Ortasına içten
koyup küçük bir pide şeklinde kapatın.
Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan
sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını
sürün.isterseniz çörek otu da serpebilirsiniz.
180 derecede kızarana kadar pişirin.ilk
sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin. ağızda
dağılan nefis bir hamur işi..