Ak Çorba Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
çorba çeşitleri - pirinçli ak çorba nasıl pişirilir




Ak çorba malzemeleri

2 çorba kaşığı pirinç

4 su bardağı su

1 yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı un

2 su bardağı yoğurt

60 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru tarhun

1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Tuz

Ak çorba hazırlanışı

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
Geniş bir tencereye alıp 4 bardak su ve bir tutam
tuz ilave ederek yarım saat haşlayın.
Pirinçler haşlanırken çorbanın terbiyesi için,
bir kaseye önce yumurta ile unu alıp,
sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpın.
Karışımı 2 çorba kaşığı suyla inceltip azar azar çorbaya ilave edin.
Sürekli karıştırarak kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

Tereyağını tavada eritip tarhunu ekleyin.
Çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.

Çorbayı servis kaselerine alın.
Taze çekilmiş karabiber ekleyip rendelenmiş
havuçla süsleyerek sıcak servis yapın.