Alman Kurabiyesi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Alman Kurabiyesi


MALZEMELER
375 grTereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 grİri Taneli Toz Şeker


HAZIRLANIŞI
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırınDaha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturunSıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dkbekletin
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin175 derece ısıda 12-15 dkpişirinVe soğumaya bırakın​