Ankara Tiridi Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ankara Tiridi Tarifi - Ankara Tiridi Nasıl Yapılır - Ankara Tiridi Malzemeleri




Malzemeler

* 1 adet Yufka (gözleme)
* 2 adet Tavuk Göğsü
* 2 su bardağı Su
* 1 adet Domates
* Bir demet Maydanoz
* 1 tatlı kaşığı Tereyağı
* Bir tutam Kırmızı Toz Biber
* Bir tutam Tuz
* Karabiber
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
2 Adet tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayıp, lif lif ayıklayın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Gözlemenin içine serpiştirin. Gözlemeyi rulo seklinde sarın. Bir tava içerisinde tereyağını eritip küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve kırmızı tozbiberi hafif kavurup, 1 su bardağı haşlanmış tavuk suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağma alın. Hazırlamış olduğunuz gözlemenin üzerine Sezdirip, servis yapın. Not: Gözlemevi marketlerden hazır olarak satın alabilirsiniz. Yapmanız gereken, sadece ısıtmak.

Afiyet Olsun.