Arap Usulü Pide Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Arap Usulü Pide

12 adet için malzeme:
1,5 bardak su
1.5 kg un
1 çay kaşığı şeker
7 gr maya
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Bir kase içinde maya, su ve şeker karıştırılır sıcak bir yerde 5 dakika bekletilir, daha sonra mayalı karışıma kontrollu olarak un eklenir, en son 2 çorba kaşığı yağ eklenir iyice yoğurularak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur şefaf filme sarılır, streçin üzeri bir kaç yerinden delinir. sıcak bir yerde 20 dakika bekletilir. Süre sonunda hamur 12 parçaya bölünür, ber parça yarım santim tüksekliğinde disk biçiminde açılır. Biraz un ve su karıştırılır, karışım fırça ile pidelerin üzerine sürülür. 20 dakika bekletilir. Süre sonunda 250 derece fırında 5 dakika pişirilir.