Ay Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ay Tatlısı Tarifi - Ay Tatlısı Nasıl Yapılır - Ay Tatlısı Malzemeleri





Malzemeler:

* Hamur malzemesi :
* 500 gr. Un,
* 15 gr. Tuz,
* 1/2 limonsuyu,
* 250cl.su,
* 1 ad. Yumurta,
* 350gr margarin.
* İç Malzeme :
* 1 kg haşlanmış havuç,
* 250 gr. Tozşeker,
* 200 gr. Pudra şekeri,
* 1 ad Yumurta.
* Şurubu :
* 1250 gr. Tozşeker,
* 1 litre su,
* Yarım limon.

Hazırlanışı:

* Şurubun Hazırlanması:
* 1250 gr toz şeker, 1/2 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın.
* Hamurun yapılışı:
* Unu havuz şeklinde yapın, margarin hariç diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin.
* Üzerine nemli bez koyun, 20.dk dinlendirin.
* Merdane ile hamur açın, margarini içine koyarak hamuru kapatın,
* Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru açın. (bu işlemi iki defa yapın.)
* İçinin hazırlanması :
* Havuçları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın.
* Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında açın, üzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın.
* 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk. pişirin,
* Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin.
* Afiyet olsun.