Ayva Tatlısı Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ayva Tatlısı

MALZEMELER
4 adet orta boy ayva
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
1 çay bardağı pudra sekeri
1 kahve fincanı gülsuyu
Biraz yeşil fıstık

YAPILIŞI
Ayvalar soyulur ortadan ayrılır, tencereye dizilir. Ortalarına şeker konur. Kısık ateşte pişirilir. Tabağa alınır. 2 bardak süt, nişasta, şeker ateşte koyulaşıncaya pişirilir. Bir tabağa konur Donunca dilim dilim kesilir, ayvaların ortasına konur. Gül suyu serpilir. 1 tatlı kasığı pudra sekeri konur. Servis vapılır
 

#2
ayva tatlısı
ayva tatlısı tarifi
ayva tatlısı yapılışı



Malzemeleri

3 orta boy ayva

1 su bardağı su

4 diş karanfil

1 çubuk tarçın

1 su bardağı şeker

200 gr kaymak


Ayva Tatlısı Tarifi


Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın Ayvaları kaynar suyun içine atın Tencerenin kapağını kapatın Ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin Üzerine şekeri ilave edin 10 dakika daha pişirin Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın Ayvaları bir tepsiye dizin Sıcak fırının üstten ikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar, 5-10 dakika fırınlayın Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın

NOT: Pişme suyuna atılan ayva çekirdeği tatlıya hem renk, hem de peltemsi bir kıvam verir​