Badem Soslu Levrek Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1

Badem Soslu Levrek Tarifi Yapılışı konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
Badem Soslu Levrek Tarifi - Badem Soslu Levrek yapımı için gerekli malzemeler - Badem Soslu Levrek nasıl yapılır


Malzemeler:

1,5 2 kiloluk levrek
3 4 dal maydonoz
1 su bardağı tatlı badem
2 limon
250 gram kabuksuz bayat ekmek içi
tuz
2 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı:

Balığı temizleyiniz, yıkayınız, kuyruğunu kesiniz. kuyruğunu ıslatınız ve yelpaze biçiminde elle gererek masanın her hangi bir yerine yapıştırınız. balığı bütünüyle haşlayınız. haşlanan balığı kafa ve kılçıklarından ayırınız, siyah derilerini beyaz etinden bıçak ucu ile sıyırarak çıkarınız. servis tabağına ufak parçalara bölerek beyaz etlerini biçimli yerleştiriniz. diğer tarafta bademleri iç kabuklarından çıkarmak için sıcak suda bırakınız. bademleri iç kabuklarından ayırınız ve kurulayınız. havanda iyice dövünüz veya makinadan çekiniz, ıslatılmış bayat ekmek içini bademle beraber makinadan bir kaç kez çekiniz. pürüzsüz olması için . bu karışıma zeytinyağı, limon suyu, tuz il ve ediniz, aynen koyu boza kıvamına gelinceye dek biraz da balık suyundan il ve ediniz, servis tabağına yerleştirdiğiniz balık üzerine dökünüz. yanlarım maydonoz dalı ve limon dilimleriyle süsleyiniz, daha önce masaya kuruması için yapıştırdığınız kuyruğu uç kısmına kovunuz, parlak olması için üzerine fırça ile zeytinyağı sürünüz. not badem sosu çok koyu olursa biraz balık suyu, sulu olursa ekmek içi il ve edilir. tabağa yerleştirdiğiniz balığa arzu ederseniz kafa kısmımda biçimli olarak yerleştirirsiniz.