Badem Tatlısı Tarifi \ Badem Tatlısı Yapılışı \ Badem Tatlısı Tairifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

Hamuru İçin :
  • 2 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz badem
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Bir tutam tuz
Şerbeti İçin :
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı

  • Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
  • Erimiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin. İyice yumuşak bir hamur yapın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzla yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirin.
  • Şerbet için şeker ve suyu 5 dk kaynatın. Limon suyunu ilave edin. İyice soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirin.
  • Dilerseniz, hazır çikolata sosu ve bademle süsleyip servis yapın.