Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi - Bademlı Hurma Tatlısı yapımı - Bademlı Hurma Tatlısı nasıl yapılır


Malzemeler:

250 gram un
400 gram su
100 gram yağ
limon
4 yumurta
750 gram şeker
50 gram antepfıstığı
3 su bardağı zeytinyağı
100 gram iç badem

yapılışı:

1 -100 gram sade yağ. 400 gram su ve 250 gram un ile şokola krem hamurunu hazırlayınız.
2 -hamuru ateşten alınca içerisine 4 yumurta, 100 gram kabukları soyulmuş makinadan geçirilmiş veya incecik kıyılmış bademi ilave edip iyice yoğurunuz. 3- yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp muntazam yuvarlaklar yapınız. 4 -her yuvarlağı, kalbur, rende veya çatal üzerinde hafif yassıltıp sonra yuvarlıyarak hurma şekli veriniz.
5- hafif kızdınlış zeytinyağına kararı kadar atıp hafif pembe renkte kızartınız. 6- kızaranları soğuk şuruba atıp, şurubu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz.
7- üzerlerine kaymak veya yeşil fıstık serpip servis yapınız. not yağı soğutup 2 nci kızartmaya öyle başlayın aksi taktirde içleri hamur olur