Bademli Pilav Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Bademli Pilav Tarifi - Bademli Pilav Nasıl Yapılır - Bademli Pilav Malzemeleri






MALZEMELER

3 su bardağı pirinç
200 gr. tuzsuz badem içi
4 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı toz şeker
6 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Pirinci bir kaba koyun, üzerini örtecek kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ve yarım saat kadar bekletin. Pilavı tenceresine tereyağını koyup bademleri hafif rengi dönene kadar kavurun. Sonra delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın. Aynı yağın üzerine pirinci koyun. Orta hararetli ateşte pirinci tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Kavrulmuş bademleri ilave edip karıştırın, tuzu, şekeri ve kaynamış tavuk suyunu ekleyip, biraz daha karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın, kaynayınca ateşi kısıp, suyunu çekene kadar 15 dakika civarı pişirin. Tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika kadar dinlendirin. Pilavı bir kevgir veya tahta kaşık yardımı ile dikkatlice karıştırın. Kapağını kapatıp, 5 dakika bekletin. Domates ve maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.