Bağırsak Dolması Resimli Tarifi Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Bağırsak Dolması

[FONT=Palatino
Linotype][/FONT]
Bağırsak Dolması Tarifi - Bağırsak Dolması Nasıl Yapılır - Bağırsak Dolması Yapılışı





Malzemeler

Koyun bağırsağı: 1 adet

Pirinç: 2 SB

Domates: 2 OB

Salça: 1 YK

Kırmızı biber: 1 ÇK

Kara biber: 1 ÇK

Kuru nane: 1 YK

Maydanoz: 1/2 Demet

Tuz: Yeteri kadar

Kuru Soğan: 5 adet

Sıvı yağ: 1 SB

Şeker: 1 TK



Yapılışı


1- Soğan rendelenir, yağda hafif pembeleştirilir, salça ilave edilir.

2- Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.

3- Bu karışıma iki bardak sıcak su konur, orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, 10-15 dakika demlendirilir.

4- Küçük doğranmış domates, kırmızı biber, karabiber, nane, maydanoz, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır.

5- Bağırsak temizlenir, tersine çevrilip, hazırlanan iç ile doldurulur. Fazla doldurulmamasına dikkat edilir, uçları bağlanır.

6- Tencerenin dibine halka şeklinde yerleştirilir. Yeterince su ve az tuz ilave edilip, 20-25 pişirilir.

7- 4`er cm. arayla kesilerek servis yapılır.