Balık Graten

#1

Balık Graten konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
Balık Graten

=Malzemeler =

½ kg sudak veya mezgit fileto
4 Adet patates (orta büyüklükte)
250 gram brokkoli
4 çorba kaşığı limon suyu
250 gram krema
2 Adet yumurta
1 çay kaşığı tatlı
hardal
1 çay kaşığı toz
zencefil
Tuz


= hazırlanışı =

Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın Brokkoliyi saplarından ayırın ve saplarını dilimleyinHer ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk su duşuna sokun
Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin
Krema yumurta hardal limon suyu ve zencefili karıştırın
Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın Dibine her sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin Üzerine bir sıra balık fileto ve bir sıra brokkoli döşeyin Üzerine kremalı karışımı dökün 180oC�a ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişiriniz
Sıcak servis yapınız