Bavyera UsuLü ErikLi TatLi (ALman Mutfagi)

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:

tarçın
150 gram şeker
300 gr un
pudra şekeri
60 gram maya
1.5 kılo kara erık
100 gram şeker
galeta unu
2-3 adet yumurta
bıraz tuz
300 ml süt
100 gram tereyagı

maya, şeker ,un ve yumurtaları bir kaba katıp karıştırın sonra ıçıne sıcak sütün ıçınde tereyagını da erıtıp aynı kabın ıçıne katıp tekrar ıyıce karıştırın. hamur halıne gelmesını saglayın ve hamurun bır mıslı kabarmasını bekleyın.

Margarınle fırın tepsısını yaglayın daha sonra hamuru ınce bır sekılde açıp tepsıyı kaplayacak şekılde yerleştırın. Daha sonra tepsinin içine yani, hamurun üzerıne galeta ununu serpin. Bundaki amaç, eriklerın hamuru ıslatmamaları içindır. Kara eriklerin çekırdeklerini çıkartın ve sık aralıklarla kabukları alta gelecek şekılde eriklerı tepsiye hamurun üzerıne boydan boya dızin.

Tepsıyı 180 derecedeki fırına verin yaklaşık 20 dakıka pişirin. Şayet pastanın yandıgını farkedersenız tepsının üzerıne gümüş fırın kagıdı ıle örtebılırsınız. 20 dakıka sonra şeker, pudra şekeri ve tarçını karıstırarak pastanın üzerıne serpınız. Son olarak bır 5 dakıka daha pısırın, sogumasını bekleyın, kare şeklınde porsıyonlara kesın ve servıs yapın.