Beyaz Puding

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Beyaz Puding

Malzemeler

100 gr tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım paket kabartma tozu
1 Su bardağı un
50 gr rendelenmiş hindistancevizi
2 Adet yumurta
Yarım adet limon suyu
1 Su bardağı krema

Hazırlanışı

100 gr tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın.
Daha sonra tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırarak mikserde bembeyaz köpük kıvamı alana dek çırpın.
Yarım paket kabartma tozu ile karıştırılmış unu, rendelenmiş hindistan cevizini, ve limon suyunu da köpüğe ekleyip, karıştırın.
1 Litrelik bir puding kalıbını yağlayın ve karışımı bu kalıba dökün.
Kalıbın üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın.
Tatlıyı bir buçuk saat benmari usulü pişirin. (Kalıbı içi su dolu başka bir kabın içine oturtarak)
Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın.
Soğuk kremayı pudingin üzerine gezdirerek sürün.
İsteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapın.​