Bezelye Çorbası

NeslisH

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Bezelye Çorbası

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]30 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]1 Su bardağı bezelye
1 Çorba kaşığı un
1.5 Çorba kaşığı margarin
4 Su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]

  • 1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
  • Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
  • Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın.
  • Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
  • Et suyunu ekleyerek kaynatın.
  • İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın.
  • İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
  • Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz.