Bezelyeli Tavuk Güveci

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:

4 adet dövülmüs tavuk gögsü,
1 su bardagi iç bezelye,
2 adet havuç,
2 adet kirmizi sogan,
1 kahve fincani pirinç,
4 yemek kasigi sivi yag,
Karabiber, tuzot (1 yemek kasigi),
Kekik.

Yapılışı:

Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin
Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin
Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun
Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin
Biraz kavrulunca pirinci ekleyin
1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin
Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alin
Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin
180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin
Sicak servis yapin