Böğürtlenli Kurabiye Tarifi - Böğürtlenli Kurabiye Yapılışı - Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

  • 1 portakal
  • 150 gr margarin
  • 200 gr toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 350 gr un
  • Bir miktar un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 120 gr kıyılmış badem
Ayrıca :
  • 200 gr böğürtlen marmelatı
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr kıyılmış Antep fıstığı
Hazırlanışı

  • Portakalı yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu rendeleyin. Margarini toz şeker, tuz, bir miktar portakal kabuğu, yumurta, un, kabartma tozu ve badem ile karıştırıp yoğurun. Hamuru bir folyoya sarıp 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Portakalın suyunu sıkıp 4 çorba kaşığı marmelatla karıştırıp kaynatın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Düz bir zemini unlayın. Hamuru 5 mm inceliğinde açın. Hamuru şeritler halinde kesin. Uzun hamurun ortasına hafifçe bir çukur açıp içine marmelatı dökün.
  • Yumurta sarısını çırpıp kenar kısımlarına sürün. Ardından kenarlara fıstık serpin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın.
  • Şeritleri tepsiye dizip fırında 10 dakika kadar pişirin. Şeritleri 2-3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin ve soğumaya bırakın.