Bohça Baklavası - Bohça Baklavası Yapılış Tarifi

Dine

Özel Üye
#1

Bohça Baklavası - Bohça Baklavası Yapılış Tarifi konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

Hamuru İçin :
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4-5 bardak un
Içi İçin :
  • 300 gr ince çekilmiş ceviz
  • 400 gr buğday nişastası (hamurları açmak için)
  • 250 gr tereyağı (baklavanın üzerine gezdirmek için)
Şerbeti İçin :
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı

  • Şerbet için su ve şekeri kaynatın. 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (poğaça hamuru kıvamında). Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru önce üçe bölün. Ardından her birini ceviz büyüklüğünde 15 parçaya ayırıp yuvarlak şekil verin.
  • İlk 15 partinin her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin ve üst üste dizin (en üste serpmeyin). İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın.
  • İlk yaptığınız partiden başlayıp merdaneyle yaklaşık 35-40 cm çapında daire şeklinde açın. Bunu büyük karelere bölüp ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz koyup fotoğraftaki gibi bohça şekli verin (uçlarını iyice yapıştırmaya gayret edin).
  • Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletin.
  • Pişireceğiniz zaman 250 gr tereyağını yakmadan iyice kızdırın. Her baklavanın üzerine değecek şekilde tereyağını dökün.
  • 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk şerbeti dökün.