Borş - Rus Mutfagi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

300 g pişmiş sigir eti
1 kirmızı pancar
2 çorba kaşığı tereyagi
1 soğan
1 fincan un
1 havuç
2,5 lt et suyu
1 kereviz
1 demet maydanoz
1 patates
1 demet dereotu
1 domates
320 g beyaz lahana
1 limon
1 su bardağı krema
1 sivri biber




Yapılışı

Sebzeleri yıkayıp temizleyin, soyun ve 2-3 mm kalınlığında dilimlere ayırın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tavla zari şeklinde doğrayın. Soğanları tereyağında pembeleştirin. Havuç, lahana, sivri biber, kereviz, kırmızı pancar ilave edin. Unu ekleyerek 3-4 dakika kavurun. 2.5 litre et suyunu katip kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra, domates ve patatesleri ilave edin. Bir limonun suyu, tuz, bir çay kasığı şeker ilave ettikten sonra 20 dakika pişirin. Eti tavla zari büyüklüğünde doğrayın. Dereotu ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın. Pişmek üzere olan çorbaya krema ve parça etleri ekledikten sonra iki dakika daha kaynatın. Üzerine dereotu ve maydanoz serperek servis edin.