Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi Yapılışı

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Yaz Çorbası Tarifi - Sebzeli Çorba - Karışık Sebzeli Yaz Çorbası - Tarhunlu Soğuk Çorba


MALZEMELER:

Domates 2 küçük boy
Taze Fasulye 10 adet
Yeşil Biber 3 orta boy
Patates 1 orta boy
Kabak 1 orta boy
Soğan 1 orta boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
Pul biber 1 tatlı kaşığı
Su 6 su bardağı
Duru Köftelik Bulgur 1/2 su bardağı
Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı
Tarhun 1 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 8

YAPILIŞI

Bütün sebzeler, yıkanır ayıklanır. Domates, patates ve kabaklar küçük küpler şeklinde, yeşil biberler boylamasına 2 yada yada 4'e bölünerek ince, fasulyeler ise Küçük küçük doğranır.

Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Tencerede yağ ile soğan kavrulur.Domates ilave edilerek 1-2 defa çevrilir,daha sonra fasulyeler eklenip biraz kavrulur.

Yeşil biber, patates ve kabaklar da ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir, pul biber ve su dökülür.Kaynayınca Tuz ilave edilip ateş kısılarak sebzeler yumuşuncaya kadar pişirilir. Bulgur eklenerek pişirmeye devam edilir. Bulgur yumuşayınca ve çorba kıvamlaşınca tarhun atılır, 1-2 taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. (K.K.Yılmaz)

NOT: Gümüşhane yöresinde genellikle yaz mevsiminde pişirilen bu çorba, kış aylarında kış sebzeleri ile pişirilir.