Cevizli Kanepe Tarifi - Cevizli Kanepe Yapılışı - Cevizli Kanepe Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1

Cevizli Kanepe Tarifi - Cevizli Kanepe Yapılışı - Cevizli Kanepe Tarifi Nedir konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

  • 100 gr ceviz
  • 2 limon
  • 1 tutam tuz
  • 250 gr margarin
  • 250 gr toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 250 gr un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 120 ml portakal suyu
  • 75 gr bal
  • 50 ml portakal likörü (yoksa portakal suyu da olabilir)
  • Süs için birkaç ceviz tanesi

Hazırlanışı

  • Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Cevizleri öğütün.
  • Limonu yıkayın. Kabuğunun yarısını rendeleyin. Suyunu sıkın.
  • Margarin, toz şeker, limon rendesi ve tuzu karıştırın. Vanilyayı köpük halini alana kadar iyice çırpın.Yumurtaları ard arda diğer malzemelerin içine karıştırarak ilave edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve cevizleri karıştırın. 3-4 çorba kaşığı limon suyu ve portakal suyu ile birlikte yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Hamuru derin bir fırın kabına alın. 175 dereceye ayarlı fırında 50 dakika kadar pişirin.
  • Bu arada, geri kalan limon suyunu bal ve portakal likörü ile karıştırıp ısıtın. Tatlı piştikten sonra fırından alın ve üzerine bu şurubu dökün.
  • Soğuması için bekletin. Tatlıyı keskin bir bıçakla küçük kanapeler şeklinde kesin. Arzu ederseniz kanepeleri ceviz taneleri ile süsleyin.