Çiftlik Evi Ekmeği Tarifi / Çiftlik Evi Ekmeği Yapılışı / Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

  • 420 ml (1 + 3/4 su bardağı) ılık su
  • 600gr (5 + 1/4 su bardağı) un
  • 75gr (3/4 su bardağı) tam buğday unu; ben kepekli un kullandım
  • 30ml (2 yemek kaşığı) süt tozu
  • 10ml (2 çay kaşığı) tuz
  • 10ml (2 çay kaşığı) toz şeker
  • 25gr (2 yemek kaşığı) tereyağı
  • 7,5ml (1+ 1/2 çay kaşığı) instant maya
Hazırlanışı

  • Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün.
  • Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Süt tozu ekleyin. Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin.
  • Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün.
  • Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın.
  • Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın.
  • Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin.
  • Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın.
  • Program bitince kabı makineden çıkartın.
  • 10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun.