Çikolata Soslu Muz Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar


Malzemeler
• 4 adet mu
• 2 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çorba kaşığı konyak
• 1 çorba kaşığı kakao
• 50 gr. çikolata
• 250 gr. vanilyalı dondurma
• 1 çorba kaşığı konyak

Tarif

Muzların kabuklarını soyup, ikiye bölün.
1/2 su bardağı su, konyak ve şekeri çukur bir kapta kaynatın. Muzları ekleyip 1 dakika pişirin.
Muzları şuruptan çıkarıp servis tabaklarına paylaşırın.
Kalan sıcak şuruba kakao ve küçük çikolata parçalarını ekleyin. Karıştırarak çikolatayı eritin.
Servis tabağına koyduğunuz muzların yanına vanilyalı dondurma koyun. Üzerine çikolatalı sos döküp servis yapın.