çikolatali yumuşak

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

250 GR BİTTER ÇİKOLATA (%70 KAKAOLU MONTIGNAC ÇİKOLATASI)
5 YUMURTA
1/2 BARDAK SÜT BİR TUTAM


YAPILIŞI

200 gram parçalanmış çikolataları 1/2 bardak süt ilavesi ile BenMari’de eritin. (Bir önceki tarifte olduğu gibi). Yumurta aklarına bir tutam tuz serpip sıkı bir köpük olana dek çırpın. Sonra bu köpükten kaşık kaşık alarak ve el mikseri ile çırpa*rak yumurta sarılarına yedirin.
Bu karışımı BenMari’deki çikolatalara ekleyin ve yine BenMari’de durmadan karıştırarak karışım koyulaşana dek pişi*rin (pişirme sırasında karışımın hacmi azalacak ve hamur kı*vamında olacaktır).Bu hamuru bir kek tenceresine veya tabağa 2 cm yüksekliğin*de yayın ve ılınmaya bırakın.Bu sırada 50 gram çikolatayı 4-5 kaşık su katıp yine ben mari de eritin. İyice eriyince bunu önce yaydığınız hamurun üze*rine dökün ve bir spatül yardımı ile her tarafına sürün. Bir saat buzdolabında tutun ve yanında çırpılmış krema ile servis yapın.