Çilekli İrmik Pastası Tarifi

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Çilekli İrmik Pastası Tarifi


Yazın sıcak günlerde yiyebileceğiniz meyveli sütlü hafif tatlımızın tarifi annem Birgül hanımdan…

Malzemeler:
- 9 yemek kaşığı irmik (90 gr)
- 10 yemek kaşığı şeker (150 gr)
- 1 kilo yarım yağlı süt
- 1 paket vanilya
- 25-30 tane çilek
- 1 adet hazır kakaolu kek


İrmik, şeker ve sütü bir tencereye koyun ve topaklanmaması için karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirin Piştikten sonra altını kapayın Vanilyayı ekleyip, bir kez daha karıştırın Muhallebinin yarısını orta boy bir borcama dökün Dökmeden önce, borcamı biraz suyla ıslatın Bu şekilde muhallebiyi ters çevirirken yapışmasını önleyeceğiz Üzerine ufaladığınız veya küp küp doğradığınız kakaolu keki yayın Kekin üstünü ortadan ikiye veya üçe bölerek dilimlediğiniz çileklerle kaplayın Kalan muhallebi ile çileklerin üzerini örtün İkram edeceğiniz zaman, servis tabağına ters yüz edin Tatlınızı çilek ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
İrmiğin 100 gramında 371 kalori bulunmakta Yukarıdaki pastayı 8 kişiye servis ettiğimizi düşünürsek;

1 dilim çilekli irmik pastasının kalori değeri: 248 kkal

Tavsiye: Hazır kek kullanmak yerine, bayatlamaya yüz tutmuş bir keki de bu tatlıda değerlendirebilirsiniz