Çilekli Kalpler Tarifi / Çilekli Kalpler Yapılışı / Çilekli Kalpler Tarifi Nedir

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Çilekli Kalpler Tarifi / Çilekli Kalpler Yapılışı / Çilekli Kalpler Tarifi Nedir

Malzemeler:


• 1 su bardağı un,

• 1 adet yumurta akı,

• 1 çorba kaşığı toz şeker,

• 6 çorba kaşığı margarin.



KREMASI İÇİN:


• 1 adet yumurta sarısı,

• 3 çorba kaşığı un,

• 2 çorba kaşığı toz şeker,

• 1 su bardağı süt,

• 1 paket vanilya.


Hazırlanışı :

Unu,şekeri ve margarini bir kaba alarak yoğurun.yumurta akını ilave edip karıştırın.Hamuru kalp şeklindeki kalıplara dökün.Fırında 20 dk.kadar pişirin.


Kreması için yumurta sarısını,unu,şekeri,sütü ve vanilyayı çırpın.Ocakta orta hararetli ateşte pişirin.Koyu kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.Piştikten sonra tart hamurlarını kalıptan çıkartıp kalp biçimindeki hamurların ortalarına krema sürün. Dilimlediğiniz çileklerle üzerlerini süsleyip servis yapın.


alıntı