Çörek Otlu Pişi Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Çörek Otlu Pişi Tarifi - Çörek Otlu Pişi Nasıl Yapılır - Çörek Otlu Pişinin Yapılışı


Malzemeler :

4 Su B. Un
Çörek Otlu Pişi 1 Su B. Yoğurt
2 Yumurta
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Limon
2 Çorba K. Çörek Otu
1 Tatlı K. Tuz

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine yoğurdu ve yumuşak margarini alın. Limon suyunu kabartma tozunun üstüne sıkın. Karıştırma kabına alıp çırpma teliyle karıştırın.

Çörekotunu ve tuzunu atıp karıştırın. Unu azar azar ilave edin. İyice yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra tezgaha alıp iyice açın. Yuvarlak kalıpla ya da bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin. Sıvıyağda kızartın.

Servis tabağına alın. Doğranmış domates salatalık ve peynirlerle servis edin.