Dil Peynirli Helva - Dil Peynirli Helva yapilisi - tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

6 parça dil peyniri,
250 gr tereyağı,
3 su bardağı un,
2 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su.
Süslemek İçin:
Hindistancevizi,
Yeşil toz fıstık

Yapilisi

  • Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin.
  • Unu orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun.
  • Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su, süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin.
  • Helva pişince ortasını açın.
  • Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun.
  • Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin.
  • Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın.
  • Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.