Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Dondurmalı Halley Tatlısı tarifi - halleyli tatlılar - Dondurmalı Halley Tatlısı nasıl yapılır


Malzemeler

6 adet Halley, 4 adet milföy hamuru, 8 top vanilyalı dondurma, 1 adet portakal, 5-6 adet çilek, 3-4 çorba kaşığı hazır çikolata sosu.



Yapılışı

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve elinizle genişletin. 6 adet silikon muffin kalıbının dışını yağlı kağıtla sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın.

Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra içine birer top vanilyalı dondurma koyun. Üzerine küp şeklinde doğranmış Halley yerleştirin.

Portakalı 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Çilekleri de küp şeklinde doğrayıp, serpiştirin. Halley’in üzerine koyun. En üste tekrar 1 top dondurma yerleştirin ve çikolata sos gezdirip, servis yapın.