Düzce Yemekleri - Düzcenin Yemek Kültürü

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Düzce Mutfağının Özellikleri - Geleneksel Düzce Yemekleri - Yöresel Düzce Yemekleri

Düzce,Türk kültürünün çeşitliliği açısından oldukça zengin; nüfüsu, Kafkas göçmenleri ve Doğu Karadeniz’den gelen ve yerleşik halktan oluşmuş bir Cumhuriyet şehrimizdir.

Akçakoca; melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği ile ünlüdür ve balık çeşiti açısından da oldukça zengindir.

Yerli Türklerin; gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı,
Karadenizlilerin; laz böreği, yoğurtlu mısır ekmeği, pancarlı pide, keşkeş,
Çerkezlerin; Çerkez tavuğu, lepsisi, mamursası, haluju meşhurdur.
Arnavutların; Arnavut ciğeri ve böreği,
Tatarların; şıl börek, göbete mantısı,
Muhacirlerin; katlama, sarıburma ve su böreği,
Boşnakların; Boşnak tatlısı,
Düzce köftesi, şıra, külbastı , kestane, fndık, dağçileği ve reçeli Düzce'ye gidince tadılması gereken yiyeceklerdendir.


alıntı