Elmalı Sarma Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Elmalı Sarma Tarifi



1 paket hazır milföy hamuru
3 adet elma
½ su bardağı şeker
1 tutam tarçın
1 çorba kaşığı tereyağ
½ su bardağı kuru üzüm
1 adet yumurta

-Elmaları dilimleyin
-Tereyağını bir tavada eritip elmaları atın 2-3 dakika çevirdikten sonra üzüm ve şekeri ekleyin
-Yüksek ateşte 10 dakika kadar dibini tutturmadan soteleyin
-Milföy hamurlarını üst üste koyarak merdane ile 30 x 40 cm gibi tek hamur haline getirin
-Yumurtayı çırpın ve yarısını hamurun üstüne fırça ile sürün
-Soğuttuğunuz elma ve üzümlere tarçın ekin
-Hamurun üstüne bu harcı kenarlarda ikişer parmak boşluk bırakarak yayın
-İçe doğru katlayarak hamuru rulo hale getirin
-Bu ruloyuda yağlı kağıt serilmiş tepsinize yerleştirip kalan yumurtayıda üzerine sürün
-Onceden ısıtılmıs fırında orta ısıda 15-20 dakika pişirin
-Soğoduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin
-Dilimleyerek servise sunun