Elmalı Volovan Tatlısı Tarifi,Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Elmalı Volovan - Elmalı Volovan Tatlısı -Elmalı Volovan Tarifi --Elmalı Volovan Yapılışı



MALZEMELER
12 adet milföy hamuru
1 çay bardağı elma suyu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet yumurtanın sarısı
pudraşekeri





YAPILIŞI

Önce volovanlarımızı hazırlayalım nasıl mı?Bunun için 4 adet milföyümzden su bardağı ile büyük,kocaman yuvarlaklar keselim.Kalan 8 milföyümüzdende çay bardağı ile kesip halkalar elde edelim.Matematik işlemi gibi oldu valla. Elde ettiğimiz halkaların iki tanesini 1 adet büyük yuvarlağımızın üzerine koyalım.Bu şekilde 4 adet volovanımızı hazırlıyalım.Üzerlerini çok hafif elma suyu ile ıslatalım.Şimdi sıra geldi içni hazırlamaya elmalarımızı rendeleyelim üzerine cevizimizi ve tarçınımızı ekleyip karıştıralım.Sonra volovanların ortasına koyalım ardından üzerlerine yumurta sarısını sürelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında Milföyler kabarana kadar pişirelim üzerine pudraşekeri serpip afiyetle yiyebiliriz....

Afiyet OLsun..