En Yararlı Meyve ve Sebzeler

#1
Sponsorlu Bağlantılar
En Yararlı Meyve ve Sebzeler

Uzmanlar günde 5 defa meyve ve sebze yemenizi öneriyor. Eğer yaşamak için 5 sebze ve meyve yemeniz gerekseydi hangilerini seçerdiniz? En yararlı sebzeler ve meyveler hangileri?..
En yararlı 5 meyve
Karpuz
C vitamini, karoten, bol lif ve düşük kalorili bir meyvedir.
Papaya
C vitamini, karoten, bol lif ve potasyum kaynağıdır..
Portakal
Sadece suyunu içmeyip tamamını yerseniz C vitamini, folik asit, bol lif kaynağıdır.



Greyfurt (Sarı ya da Pembe)
C vitamini, karoten, kolesterolü düşüren bol lif tipi pektin ile fotokimyasalların (flavonoid, terpenes, limonoid gibi) kaynağıdır.
Kayısı
Beta-karotenle yüklü kayısı, potasyum, lif, biraz C vitamini içerir. Kurutulmuş kayısı C vitamini içermez ancak iyi bir demir kaynağıdır. Konserve ya da sarartılmış C vitamini tazenin yarısı kadar C vitamini ve taze kadar beta-karoten içerir.