Enginar İçin Kırmızı Biberli Yoğurt Sosu Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Enginar İçin Kırmızı Biberli Yoğurt Sosu Tarifi
Enginar İçin Kırmızı Biberli Yoğurt Sosu Yapılışı

Malzemeler


4 enginar (hazırlanıp, pişirildikten sonra buzdolabına kaldırılarak, soğutulmuş)

15 cl (1/2 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)
1 tatlı kaşığı hardal
100 g kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
bir tutam tuz

Hazırlanışı


Yoğurt ve hardalı bir kâsede çırpma teliyle (ya da çatalla) çırpın
. Kırmızı dolmalık biber parçalan, süt, zeytinyağı, sarmısaklar, limon suyu ve tuzu çırparak ekleyip, kâseyi buzdolabına kaldırarak, sosu buzdolabında 1 saat soğutun.

Kâseyi ve enginarları buzdolabından alıp, ayrı ayrı servis yapın
.

alıntı