Et Suyu İle Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
çorba çeşitleri - et suyu ile yapılan çorbalar - buğdaylı çorba nasıl pişirilir




Buğday çorbası malzemeleri

1 çay bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı nohut

600 gr kemikli koyun eti

3 soğan

30 gr tereyağı

1 çorba kaşığı un

2 yumurtanın sarısı

1 limon

2 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Tuz

Buğday çorbası hazırlanışı

Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin.
Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer
litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın.

6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan,
1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık
1-1.5 saat (etler kemikten ayrılıp tel tel oluncaya kadar) kaynatın.
Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın.

Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri
çorbayı pişireceğiniz tencereye alın.
Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin.
Kısık ateşte 1 saat daha pişirin.

Kalan 2 soğanı temizleyip yemeklik doğrayın.
Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun.
Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin.

Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede
yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin.
Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip
karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin.
Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın.