Fajitas Tarifi

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar

Meksika mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan fajitas sofralarınıza konuk oluyor. Yanında avokado sosla sunabileceğiniz bu lezzeti çok seveceksiniz.
Fajitas

Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 adet orta boy soğan
2 adet çarliston biber
1 adet tatlı kırmızı biber
1 kâse süzme yoğurt
1 adet avokado
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 bardak süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Lavaş ekmeği

Hazırlanışı
Kâsede süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
Dana etini şerit halinde doğrayıp sütlü karışıma ekleyin.
Etin yumuşaması ve terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin.
Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyip kızdırın.
Doğranmış soğanları ekleyip soteleyin.
Eti sütlü karışımdan çıkarıp süzün.
Soğanlar diriliğini kaybetmeden eti tavaya ekleyin.
İki dakika karıştırarak kavurun.
Biberleri halka halka doğrayıp tavaya ilava edin.
Yüksek ateşte etin biraz suyu kalana kadar pişirin.
Et pişerken avokado sosunu hazırlamak için kâseye süzme yoğurdu alın.
Avokadonun içini kaşıkla oyup ezin ve yoğurda ekleyin.
Et pişmek üzereyken baharatlarını ekleyin.
Fajitası servis tabağına alıp yanında avokado sos ve yeşillik ekleyin.
Lavaş ekmeğinin arasına sararak servis yapın.
Afiyet olsun
Not,
Etin suyu azalırsa 1 çay bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.