Fesleğenli Sebze Salatası

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
yarım su bardağı doğranmış yeşil zeytin
2 adet orta boy yeşil kabak

2 adet közlenmiş kırmızı biber

10 adet taze fesleğen yaprağı

sosu için:

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı nar ekşisi

tuz

Yapılışı
Kabakları soyup yarım cm lik halkalar halinde doğrayarak küçük bir tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip tuz serpin. Su kaynamaya başladıktan 8 dakika kadar sonra ocaktan alın.

Kabakları süzüp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kırmızı biber
yeşil zeytin ve fesleğen yaprağı dizin.

Salatanın sosunu hazırlamak için zeytinyağı
nar ekşisi
limon suyu ve tuzu bir kaseye aktarıp çırpın. Sonra salatanın üzerine gezdirin. Salatayı ılık ya da soğuk olarak servise sunun.