Fındık revanisi tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
12 kişilik
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı irmik
2 su bardağı toz fındık
4 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
Süslemek için:
Kıyılmış fındık
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı vanilya

Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın. Un, irmik, fındık, yoğurt, yağ, limonun suyu, kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin ve soğutun. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Sıcak şerbeti soğumuş tatlının üzerine gezdirin. Kıyılmış fındıkla süsleyin. 4 saat beklettikten sonra servis yapın.