Fırınıla İlgili Püf NOktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler-Fırın Kullanmayla İlgili Püf Noktalar

* Fırında pişirmede en yaygın olarak kullanılan ısı aralığı 160- 180 °C arasıdır.

* Tarifte aksi belirtilmediği takdirde fırın önceden pişirme ısısına ayarlanıp ısıtılmalı ve yiyecek sıcak fırına sürülmelidir.

* Fırında kullanılacak tepsiler ve pişirme kapları yapışmayı engellemek için hafifçe yağlanmalıdır.

* Üzeri kızarması istenilen yiyecekler mümkün olduğunca üst raflara yerleştirilmelidir.

* Pişme süresi uzun olan soslu yiyecekler, bir süre üzeri folyo ile kapalı pişirilip sonra folyo kaldırılarak üzerleri kızartılmalıdır.

* Pişme sırasında fırının kapağının açılması ısı kaybına neden olacağından pişirmeyi etkiler. Bu nedenle fırının kapağı sık açılmamalıdır. Kekler için ilk 20-25 dakikadan önce hiç kapak açılmamalıdır.

* Fırından tepsi çıkarmak için ıslak bezler kesinlikle kullanılmamalı, kalın fırın eldivenleri veya birkaç kat kuru havlu bezler tercih edilmelidir.

* Kabuğu soyulmuş bademleri ve çam fıstıklarını 185 °C'ye ısıtılmış fırında hiç yağ koymadan altın sarısı renkte kavurabilirsiniz.

* 200 °C'de bayat ekmeklerinizi dilimleyip fırın tepsisine yerleştirerek peksimet haline getirebilirsiniz.

* 75-100 °C'de yemeklerinizi sıcak olarak koruyabilirsiniz fakat kurumamaları için üzerlerini kapalı tutmalısınız.