Gaziantep'den Yemek Tarifleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Gaziantep'den Yemek Tarifleri

Patlıcan Kebabı

Malzemeler:

1.5 kg. Patlıcan (iri uzun)

1 kg. az yağlı kıyma

5-6 adet domates

5-6 adet yeşil biber

karabiber, tuz

Hazırlanışı: Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra enine 3'er cm. uzunluğunda kesilir. Bu arada kıyma, tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. Daha sonra şişlere bir patlıcan bir ceviz büyüklüğünde kıyma saplanır ve elle biraz yassılaştırılır. Domatesler ve biberler ayrı ayrı şişlere geçirilir. Alevsiz orta harlı mangal ateşinde çevrilerek iyice pişirilir.
 

#2
akşam yemeği vaktide yaklaştı şu soğuk kış gününde güzel olurdu ama maleseffff:D
emeğine sağlık sağol:)