Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?

#1

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır? konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır - Bal Şekerlenirmi Bal Donarmı

♥Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir.

♥Balın kesafeti (yoğunluğu) çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir. Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar.


♥Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir.


♥Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor.


♥Tükenmez kalem (kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan) alın bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır.


♥Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir… Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır.


♥Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur. Normal balın kıvamı biraz daha katıdır.


♥Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar.


♥Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski hâlini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir.


♥Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir. Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar. Bu yediğiniz gerçek baldır.


♥Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar.


♥Gerçek balı anlamak için küçük bir test: Balı kaşığa koyun ve kaşığın altında çakmak yada mum yakın kaşıktaki bal yandıkca karemelize oluyosa o şekerle yapılmış sahte baldır.Ancak yandıkça parlaklık alıyorsa gerçek