Glazürlü Kalp Kurabiye Tarifi-Tarifi nedir-Yapılışı...

#1

Glazürlü Kalp Kurabiye Tarifi-Tarifi nedir-Yapılışı... konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar



Malzemeleri
  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Aldığınca un
Üzeri için
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
Kalp kurabiye tarifi

Tereyağ, yumurta ve pudra şekeri birbirine iyice yedirilip krema haline getirin. Tuz ve hindistan cevizi ile birlikte azar azar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 30 dk. kadar üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir. Merdane ile kalp kalıplarla kesilir. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Kurabiyeler fırındayken bir kabın içerisinde su, şeker ve nişasta alınıp pişirilir soğutulur. Fırından çıkan kurabiyelerin yalnız üst kısmı bir nevi glazür görevi gören nişastalı karışıma batırılıp pasta süslerine bulanır. Ilınınca servis edilir.