Hamburg Tavuğu (ALman Mutfagi)

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:

1 çay kaşığı karabiber
8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür)
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
200 gr. mantar
3 yemek kaşığı margarin
2 diş sarmısak (dövülmüş)
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardağı beyaz şarap

Başlangıçta 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir.
2’ye bölünen mantarlar tavaya aktarılır ve 3-4 dakika kavrulur. Delikli bir süzgeç yardımıyla mantarlar yağdan alınır ve fazla yağ süzdürülür. Sonra tavuklar aynı yağa aktarılıp, 2-3 dakika kızartılır. İnce halkalar halinde doğranmış soğanlar da eklenip, 8-10 dakika kadar hep birlikte pişirmeye devam edilir. İçine salça, kızarmış mantarlar ve 1 su bardağı su eklenip, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Karabiberle ve tuz ile lezzetlendirilir.

Öbür yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ konup, eriyince 2 diş sarmısak atılır ve 1 dakika kadar kavrulur. Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeler eklenir, şarap da üzerine ilave edilir. Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onlar çıkarılır. Son olarak da bu midyeli harç tavuk yemeğinin içine aktarılır ve tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patates püresi ile servis yapılır. Herkese afiyet olsun...