Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
haşhaşlı tatlılar - irmikli tatlılar



Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Üzeri İçin:

Bir paket krem şanti
Bir su bardağı soğuk süt
Süslemek için toz fıstık

Tarif :

Yumurta ve şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek ayarında 10 dk. çırpalım.Sıvıyağ,haşhaş ve irmiği ekleyip karıştırıp en son unu kabartma tozu ile beraber ekleyelim.
Karışımı yağlanmış unlanmış büyük boy kare borcama dökelim.
Keki önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırına koyalım.
Kekimiz pişince derin bir kapta şerbet malzemelerini kaynatalım. Kek soğuduktan sonra şerbeti üstüne dökelim.
Kekimiz şerbetini çektikten sonra çırptığımız krem şantiyle kaplayalım.
Üzerini toz fıstık yada evdeki herhangi bir süsleme malzemesi ile süsleyip buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edelim.