Haşhaşlı Papatya Ekmek Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
haşhaşlı ekmek tarifi - haşhaşlı hamur işi tarifler - evde ekmek yapımı - hahaşlı ekmek tarifi




Haşhaşlı papatya ekmek malzemeleri

Yarım kg un

1 çorba kaşığı toz maya

1 su bardağı ılık süt

1 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı haşhaş tohumu

1 kahve fincanı ılık su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, 1 yumurta sarısı


Haşhaşlı papatya ekmek hazırlanışı

Ilık sütü derin bir kaseye alıp maya ve tozşekeri
ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın.
Kabarıncaya kadar ılık ortamda 15-20 dakika bekletin.
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
Tuz, ılık su, mayalı süt ve margarini ilave edip karıştırın.
Haşhaş tohumlarını ekleyip pürüzsüz bir hamur
elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru top şeklinde kapatıp üzerine sıvıyağ sürün
ve streç folyo ile kaplayın.
30 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamuru 14 parçaya ayırıp yuvarlayarak bezeler hazırlayın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Bir bezeyi tepsiye alıp 6 bezeyi etrafına
dizerek papatya şeklini verin.
Diğer bezeleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin.
Böylece 2 papatya ekmek hazırlamış olacaksınız.
10 dakika daha dinlendirin.

Yumurtayı çırpın ve ekmek hamurlarının üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.